Translate

divendres, 7 d’octubre del 2011

1492

Cristòfor Colom va néixer a Gènova (Itàlia) el 1451. Va ser fill dels teixidors Doménico Colombo i Susana Fontanarrosa. En la seva joventut va ser marí mercant al Mar Mediterrani. Als 25 anys es va casar a Portugal amb Felipa Muñiz. Poc després va explorar el nord-oest d'Àfrica.
Colom va planejar arribar a l'Àsia creuant l'Oceà Atlàntic i va ser recolzat per la reina Isabel "la Catòlica" d'Espanya. En 1492 va signar la Capitulació de Santa Fe, document que li va permetre emprendre els seus famosos viatges.
En el seu primer viatge va arribar a la illa Guanahaní (Sant Salvador), Cuba (Juana) i Santo Domingo (l'Espanyola). Va retornar a Espanya creient haver arribat a illes properes al continent asiàtic.
En el seu segon viatge va explorar les Petites Antilles, Puerto Rico Jamaica, en el tercer, va descobrir l'illa Trinitat i Veneçuela, en el quart, va conèixer les costes d'Amèrica Central.
Colom va morir a Valladolid el 1506, creient haver arribat a terres del continent asiàtic. Mai es va assabentar que havia descobert un"Món Nou"

http://www.youtube.com/watch?v=1-y2gXNkkpQ

Fet per Isam El Kadiri

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada